regizor și dramaturgcurator SYT Drama

Gianina Cărbunariu

Gianina Cărbunariu este regizor și dramaturg. Dintre spectacolele recente: Vorbiți Tăcere?/ Sprechen Sie Schweigen?, Oameni obișnuiți  și Solitaritate la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, Artists Talk, producător Arcub, co-producător Piese Refractare, De vînzare/For Sale și Tipografic Majuscul la Teatrul Odeon, X mm din Y km la Fabrica de Pensule din Cluj – producție Colectiv A, Sold Out la Teatrul Kammerspiele din Munchen.

În 2014 a fost invitată cu spectacolul Solitaritate în selecția oficială a Festivalului Avignon, iar în 2016 a fost din nou prezentă în selecția festivalului ca dramaturg al spectacolului Tigern produs de compania suedeză Jupither Josephsson.

În 2015, spectacolul De Vînzare/For Sale a primit premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol al anului.  Artists Talk a fost nominalizat la UNITER la categoria Cel mai bun spectacol al anului 2016.

Alte participări în festivaluri internaționale: Festivalul Internațional de la Liege, Bienala New Plays From Europe Wiesbaden, Wiener Festwochen, Festivalul TransAmerique din Montreal, Festivalul Dialog de la Wroclav, Festivalul Kontakt din Torun, Festivalul Konfrontacje din Lublin, Divadelna Nitra din Slovacia, LIFT Londra, Festivalul Kontakt din Torun, New Drama din Budapesta, Mladi Levi din Liubliana, New Drama din Moscova etc.

Scenariile sale au fost montate și de alți regizori în teatre din Europa precum Royal Court din Londra, Schaubuhne Berlin, Kammerspiele din Munchen, Royal Dramatic Theatre din Stockholm, în SUA, Canada, America de Sud, Japonia, Israel, Istanbul etc.